FLL

Fel Történet Hazai tudnivalók FLL 2005 FLL 2006

Kezdőlap
Robotok
FLL
Média
Link
Fotó

FIRST LEGO League (FLL)

 FIRST (For Inspiration and Recognition of Sience and Thecnology)
Ez a világméretű tudományos és technológiai program 10-16 éves gyerekeket biztat arra, hogy nézzenek szembe a valódi világ problémáival. Gyerek-központú módszereket kínál a robottechnika megismerésére, a felelősségteljes gondolkodás és a csapatmunka elősegítésére

A projekt sikeres megvalósításához a különböző tudományterületeken tanultak együttes alkalmazására, a diákok kreativitására, és társaikkal való együttműködésre van szükség. A diákok a téma külső szakértőivel kezdeményeznek kapcsolatot, eszközként használják számítástechnikai, informatikai és nyelvtudásukat egyaránt. A tanulók megtapasztalják a csapatmunka előnyeit, illetve nehézségeit olyan kommunikációs és kooperációs készségek birtokába jutnak, amelyek későbbi sikereikhez is hozzájárulnak.

A kihívás minden évben egy adott téma köré épül, ehhez kapcsolódnak az elméleti és gyakorlati feladványok. Az FLL történetéről, a résztvevők számának növekedéséről  olvashatunk a nemzetközi honlapon. Magyar nyelvű összefoglaló itt.

A versenyt 1998 óta rendezik meg, és világszerte egyre nagyobb számban vállalkoznak 10-16 éves diákokból álló csapatok az adott év kihívására. Magyarországon még most kezd ismertté válni ez a verseny.


Csongrád,    2006.03.19.