Kozma 20

1995. október 7.


    Az 1995-ös évi teljesítménytúrákról szóló könyvecskét lapozgatva kinéztük magunknak az október 7-én induló Kozma-20 gyalogtúrát, amely Vérteskozmáról kapta nevét.

    A túra egy szombati napra esett, így a rajt eléréséhez már pénteken el kellett indulnunk Csongrádról. Így is tettük, a tanítás után felültünk a vonatra, és Budapestre utaztunk. Onnan autóbusszal akartunk továbbjutni Csákvárra, ahol egy tornateremben ígértek szálláslehetőséget a túrázni kívánóknak. Mi sajnos a MÁV jóvoltából erről lemaradtunk, lekéstük az utolsó buszt, így a fővárosban kellett éjszakáznunk.

    Domokos Katalin tanárnő és én számba vettük az összes lehetőséget az ismerősök terén, hogy ne maradjunk fedél nélkül, és telefonon keresztül sikerült egy lakásba bekéredzkednünk egy éjszakára. Mivel nem volt nagy a létszám, ez nem okozott túl nagy gondot.

    Ezek után csak reggel érkeztünk meg a "tett" színhelyére, és a rajtnál a kiírt 80 Ft/fő nevezési díj befizetése után átvehettük a szükséges térképeket. Betájoltuk magunkat, és nekiiramodtunk. Nekünk a célt Vérteskozma jelentette. A számunkra követendő útvonal a következő volt: Csákvár-Báracházi-barlang-Gánt-Kőhányáspuszta-Vérteskozma.

    Nagyon jól megszervezték a túrát. A nevezési díj még olyan finomságokat is tartalmazott, mint fánk és tea Gánton, illetve a célba érkezőknek szarvaspörkölt főtt krumplival. A megadott szintidő erre a 21,85 km-es távra 5 óra volt, amit sikerült teljesítenünk. Mi 8.25-kor indultunk, és 12.15-re érkeztünk célba.

    Úgy terveztük, hogy az ebéd elfogyasztása után még szombaton hazautazunk, ezért nem is vállalkoztunk a hosszabb útvonalra. Meglepetésünkre még emléklapot is kaptunk jutalmul. Nagyon jól éreztük magunkat, sikeresen hazaérkeztünk, és azt hiszem mindannyian kissé fáradtan zuhantunk az ágyba.

   

Eme esetet lejegyezte (az saját néző pontya szerént):
Bujáki Olga

Vissza a kezdőlapra
Megy a csiga hazafelé ...

Vissza a gyalogtúrák listájához
Jártak ezek máshol is?

Megnézzük a képeket is?
Megnézzük a képeket is?