Mátrafüred

1997. november 7-9.

  Létszám: 19 fő

  Utazás: vonattal: Csongrád - Gyöngyös
               busszal: Gyöngyös - Mátrafüred

  Szállás: Mátrafüred (Kollégium)

  Túrák:

november 7:
éjszakai túra: Sástói kilátó - Károly-kilátó - Muzsla-tető (481m)

november 8:
túra a Kékestetőre: Benevár-rom - Benevár-bérc - Remete-bérc - Remete-barlang - Jávoros-forrás - Kékestető (1014m) - TV torony - Sas-kő (898m) - Gabi halála - Sor-kő - Rákóczi turistaút - Síugrósánc - Mátraháza - Kalló-völgy (Székely István út)

november 9:
Mátrafüred megtekintése, túra a környéken: Kozmáry-kilátó - Tarma-kút - Cserkő-bánya - Ilona-kút - Kecske-bérc - Farkas-kút - Károly-kilátó - Sástó - Körtvélyes;
Délután hazautazás.

Átszállásokkal erősen megtűzdelt utazás után érkezett izgatott csapatunk a Mátra lábához. Sajnos szinte egész hétvégén esett az eső, ami azért nem vette el teljesen a fiatalság kedvét a gyaloglástól.

    A második napon a Kékestetőn átélt vihar után már nem mindenkinek volt ereje hosszasan taposni a nedves avart, ezért néhányan a hegytetőn bóklászva jutottak el Mátraházára, míg a lelkesebbek a Kékest megkerülve. Nekik lehetőségük volt a tisztuló időben a Sas-kőről megcsodálni a Bükkre és a parádi völgyre nyíló gyönyörű kilátást. Mátraházáról már közösen botorkáltunk vissza a szállásunkra a ránk boruló sötétben. A hosszú nap után a diákok még buzgón indultak felfedezni a helyi szórakozási lehetőségeket.

    Szerencsére a hazautazás simábbnak tűnt, mint az érkezésünk, így a MÁV jóvoltából egészen sok időnk maradt a vasárnapból is túrázni. A kezdődő napsütésben meglátogattunk néhány forrást és kilátót, valamint a Sás-tó partján napozva az aktuális étkezést is megejthettük.

   

Ezen eset lejegyeztetett az saját nézőpontya szerént kope által.

Vissza a kezdőlapra
Megy a csiga hazafelé ...

Vissza a gyalogtúrák listájához
Jártak ezek máshol is?

Megnézzük a képeket is?
Megnézzük a képeket is?